Atomprotesternes slagsang har fået englevinger.

Der var en gang en sang, alle raske piger og drenge kunne synge med på omkvædet af. Den lød noget i retning af: ”Vi akkumulerer, vi akkumulerer …” – og så ét eller andet jeg heller ikke forstod. Sangen, som fremførtes af Jomfru Ane Band, handlede om atomkraft og dét, der blev akkumuleret var plutonium. De var vist ikke videre stemte for indførelsen af atomkraft i Danmark. Om sangen havde effekt skal ikke afgøres her, men der er i hvert fald ikke opført nogen akraftværker her i nærheden.

Jeg satte mig i en ung alder for at undersøge hvad dette fremmedartede ord akkumulere betød – jeg var nok klar over, at det ikke var videre positivt. Nudansk Ordbog forklarede mig, at det betød at ophobe noget over en vis tid. Og nævnte ét eksempel: Kapitalakkumulation. Kapital, akkumulation, profit. I 1970’erne. Det kunne næsten ikke blive værre!

Men i dag, hvor markedskræfterne endegyldigt har besejret kommunismen og de grimme ord er blevet erstattet af management- og designerpolitikerord som overskudsmaksimering, bæredygtighed og sammenhængskraft, kan kapitalakkumulation måske få sig en renæssance – selv om jeg personligt foretrækker det blødere formuepleje. For det betyder i bund og grund det samme. Kapitalakkumulation og formuepleje. I opsparingssammenhæng kan man oversætte kapitalakkumulation til at lægge afkast på afkast og beregne rentes rente af de årlige afkast. Og det er jo præcist hvad vi gør i Formuepleje. Formuepleje Safe har eksisteret i 19 år, og akkumulerer (der var det igen!) vi det gennemsnitlige årlige afkast på 16% – får vi et regnestykke, som nok er langt, men ikke svært med en god lommeregner:

100 kr. × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 × 1,16 = 1.700 kr.

Sværere er det ikke. Vi akkumulerer videre …

Læs også:

Dorte Søholm: Atomkraft? Nej tak. Den smilende sol stod op i Aarhus

Denne artikel er også publiceret i magasinet FORMUE

En reaktion

Lukket for kommentarer.